Garantie

Voor de opbouw van onze sofa's gebruiken we enkel eerlijke materialen van topkwaliteit. De doordachte combinatie van een stevige en duurzame romp met een hoogwaardige vering en kwalitatieve vulling biedt jarenlang zorgeloos zitcomfort. De exclusieve MECAM- stoffen en -leders worden in huis uitvoerig getest op hun kleurechtheid, slijtvastheid, en UV-bestendigheid, om u de beste kwaliteit te garanderen.

Bij MECAM zijn we 100 procent overtuigd van de kwaliteit die we bieden. Daarom ontvang je een unieke fabrieksgarantie op jouw sofa. Zo heb je maar liefst 5 jaar garantie op rompen, bekleding en vulmaterialen. De MECAM garantie biedt bovendien ook een eigen servicedienst die na contact met jouw dealer bij eventuele problemen bij jouw thuis ter plaatse komt.

MECAM werkt met een versoepelende meubelwaarborg van 3 jaar. Dit wil zeggen dat gedurende de eerste twee jaar na levering een herstelling kosteloos is. In het derde jaar na levering wordt 2/3 van de herstelkosten aangerekend. Deze garantie geldt niet bij abnormaal gebruik van het meubel.  Naast de meubelgarantie van 3 jaar, gelden de volgende uitgebreide garantietermijnen:

• 5 jaar garantie op de romp (het binnenkader) van je zitmeubel. Deze garantie geldt niet als het houten kader zou breken als gevolg van abnormaal gebruik of transport.

• 5 jaar garantie op vulmaterialen. Hou er rekening mee dat deze garantie niet geldt voor hardheidsvermindering door gebruik: het is normaal dat de vulling iets zachter wordt door herhaald gebruik. De garantie geldt niet voor verzakkingen door het zitten op armleuningen, staan op zitvlakken of langdurig zitten op de randen van de schuimvulling of door plooivorming. Het is onvermijdelijk om plooivorming in de bekleding te voorkomen door hardheids- en aanvangsvolume, vermindering van het vulmateriaal.

• Op de stoffen en leders geldt de normale meubelgarantie van 3 jaar. Uitgesloten van de garantie zijn gevallen van stofslijtage door abnormaal gebruik, door scherpe voorwerpen of verkeerd onderhoud en door huisdieren. Bovendien heeft elk materiaal nog specifieke eigenschappen die niet gelden als ‘defect’. Denk bijvoorbeeld aan pluisvorming of verkleuring door directe blootstelling aan zonlicht.

• 5 jaar garantie op de mechanieken van je zitmeubel. Deze garantie geldt niet bij speling op het mechanisme door gebruik (gebruiksslijtage), bij het buigen, plooien en breken van het metalen frame ten gevolge van abnormaal gebruik of transport en manipulatie na levering aan de eerste eigenaar. De mechanieken met een lift-functie mogen niet statisch belast worden als de lift open staat.

• 2 jaar garantie op de elektrische onderdelen van je zitmeubel zoals de motoren, bedieningskastjes, transformatoren en accu’s. Deze garantie geldt niet bij incorrect gebruik van de relaxzetel en toebehoren, verkeerde aansluiting, het gebruik van een ander type transfo dan bijgeleverd, beschadiging van de snoeren of overbelasting van de motor. Beschadigingen dienen gemeld te worden aan de winkelier binnen de 15 dagen na levering. Na 15 dagen wordt de herstelling aangerekend. 

 

Als je toch ergens niet tevreden over zou zijn, staan we voor je klaar. We nemen opmerkingen en feedback serieus en zullen er altijd naar streven om problemen zo eerlijk, efficiënt en snel mogelijk te verhelpen.

Ervaar je problemen met je zitmeubel?
Neem dan contact op met je Mecam-verkooppunt.
Zij brengen ons op de hoogte.

Service: één van onze grootste prioriteiten

Mocht je toch een probleem ondervinden met één van onze zitmeubels, dan kan je altijd terecht bij onze service dienst. Een team van gespecialiseerde techniekers die over heel België voor jou klaarstaan. Na het contact van jouw verkooppunt zal, indien nodig, een serviceteam aangesteld worden om ter plaatse het probleem op te lossen.